تالار گفتمان مانشت

نسخه‌ی کامل: نرم‌افزار تصحیح امتحانات در خدمت اساتید دانشگاه‌ه(فروردین 92)
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
ه گزارش سرویس «دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تصور کنید که در امتحانات دانشگاه به جای اینکه دفترچه پاسخنامه خود را به استادان ارائه دهید و هفته‌ها منتظر دریافت نمره خود بمانید، تنها با زدن یک دکمه و ارسال پاسخ، بلافاصله نمره خود را دریافت می‌کنید.

حتی تصور کنید به جای اینکه برگه خود را تحویل دهید، سیستم فوق به شما این امکان را می‌دهد که سوال جدیدی دریافت کرده و نمره خود را در آن امتحان بهبود دهید.

موسسه غیرانتفاعی edX که با تلاش دانشگاه هاروارد و موسسه فن‌آوری ماساچوست تاسیس شده است و دروس اینترنتی ارائه می‌دهد، اخیرا سیستم فوق را طراحی کرده است و قصد دارد این نرم‌افزار را به طور رایگان در اختیار سایر موسسات آموزشی و دانشگاه‌های بین‌المللی که مشتاق به استفاده از آن هستند، قرار دهد.

به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی یونیورسیتی ورلد نیوز، نرم‌افزار جدید با استفاده از هوش مصنوعی، پاسخ‌های دانشجویان را تصحیح می‌کند و به استادان این فرصت را می‌دهد تا با فراغ بال به سایر فعالیت‌ها و وظایف آموزشی خود بپردازند.

پیش‌بینی می‌شود، سیستم جدید کشمکش‌ دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی را بر سر نقش جایگزین کردن دستگاه‌های خودکار و رایانه در آموزش، افزایش دهد.

23/1/92

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.
امتحانامون تشریحی هستن خب. نمیشه که. هوش مصنوعی در حد بینهایت بالا میخواد که خط منو بخونهBig Grin
بعدشم اگه نمره درجا بیاد میشه رف از استاد نمره گرف آیا؟ آیا این سیستم کار درستی میکند؟SmileTongue
بسیار هم خوب
کارآیی این سیستم مشخص نیس که چقد بوده!؟
خب اینطور که معلومه واسط‌هایی مثل کاغذ و... حذف شده اما ابهام اینجاست که آیا این سیستم به هر زبانی میتونه پیاده‌سازی بشه؟ برای مثال زبان فارسی یا ژاپنی یا... اصول نگارش خودشون رو دارند و حتی اصطلاحاتی که در این زبان‌ها وجود داره، کار رو برای بررسی صحت پاسخ دانشجو پیچیده‌تر می‌کنه. پاسخ درست دانشجو در سوالاتی مثل سوالات تشریحی چطور بررسی می‌شه؟ یا سوالاتی که قراره ایده‌هایی از دانشجو برای سوالات دریافت کنه، چطور میتونه ارزشیابی بشه؟ چون یکی از اهداف سیستم‌های ارزشیابی دریافت ایده‌های دانشجو هست...
خلاصه اگر سیستم به صورت کامل بتونه ارزشیابی رو انجام بده به نظرم یک تحول بزرگی در سیستم‌های ارزشیابی بوجود خواهد آمد.
بابا بی خیال!!! امتحان تشریحی رو تصحیح کنه ؟؟؟ این کار نیاز به پردازش زبان طبیعی داره که فکر نمیکنم اونقدر پیشرفت کرده باشه که بتونه اون تنوع جواب ها رو جوابگو باشه . فرض کنید 60 تا دانشجو هرکدوم با یه ادبیات مختص به خودشون جواب یک سوال رو میدن . سیستم چطور میخواد این رو handle کنه ؟!
ولی اگه بشه واقعا محشره . ارزو بر جوانان عیب نیست :-)
واقعا هنوز زوده. هنوز مقاله داریم برای تشخیص حروف یعنی اولین گام بعد بیاد تصحیح کنه بفهمه منظورش چیه. اونم با خطهای خرچنگ غورباقه تازه یکیم خوش خط باشه بازم نتیجه مناسبی نمیده اما با محدود کردن نوع سوالات مثلا در حد چند کلمه مشخص میشه
فکر کنم منظور این بوده که حداقل جواب تایپ شده باشه! وگرنه این که بخواد دست خط رو تشخیص بده بعد جواب رو هم بخونه و منظور رو بفهمه سخت می شه. از طرفی مطمئنا منظورش تشریحی بوده چون تستی که نرم افزار برای تصحیحش هست. شاید برای دروس خاص کاربرد داشته باشه مثلا برای دروس ریاضی این کار راحت تره ولی دروس مفهومی خیلی سخت می شه.

شاید بهتر بود اصل خبر رو به زبان انگلیسی پیدا کنم. اگر تونستم این کارو خواهم کرد که جزئیات بیشتری رو داشته باشه.
با فرض جواب تشریحی و تایپی
اگر تونستند ترجمه ماشینی را با رعایت فعل و فاعل دقیق پیاده سازی کنند بدون شک این سیستم هم قابل پیاده سازیه
حتما خودتون هم میدونید که ترجمه ماشینی چجوریه
لینک خبر به زبان اصلی :

مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.


The system’s functions are simple. An instructor must first manually grade 100 essays or other written pieces. The EdX system then bases its grading on how the instructor previously graded.

البته شاید خبر انچنان مهمی هم نبود چون به حوزه هوش مصنوعی مرتبط بود گذاشتمش. ضمن این که زوایای طرح کاملا مشخص نیست و البته قدرتش
توی این یه خط خبر انگلیسی که زدی گفته که چطور کار میکنه . اول مصحح باید 100 تا برگه رو تصحیح کنه خودش و به سیستم نشون بده که چطور نمره میده . توی این 100 تا باید انواع جواب های ممکن وجود داشته باشه. به این ترتیب سیستم یاد میگیره که چطور تصحیح کنه . در واقع سیستم به داده های اموزشی نیاز داره . این سیستم یک سیستم خبره ست که مطمئنا به طور کامل نمیتونه جای فرد خبره رو پر کنه اما میتونه به عنوان کمکی برای فرد خبره به حساب بیاد . مثلا استاد دیگه لازم نیست کل سوال رو بخونه و نمره بده . مثلا اگر سیستم به یه سوال از 2 نمره داده 1.5 استاد فقط یه نگاه میندازه که اون نیم نمره به خاطر چی بوده و اگر دستگاه اشتباه کرده اون نیم نمره رو میده . در خیلی از سیستم های خبره دقیقا دلیل کارش رو سیستم به شما اطلاع میده و میگه که به فلان دلیل این تصمیم رو گرفتم که اگر تصمیمش اشتباه بود فرد خبره درستش کنه و سیستم کم کم تصمیمات اشتباهش رو درست کنه.
لینک مرجع