تالار گفتمان مانشت
پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲
پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - parsaNA - 25 خرداد ۱۳۹۱ ۰۳:۲۹ ب.ظ

این تاپیک باز میشه ، تا ما توی گفتارمون با سایر اعضا تجدید نظری داشته باشیم . یکی از کاربران سایت در ماجرای اخیر که در مورد توهین بود ، گفته بودند که " تویی که این قدر راحت به دیگران توهین می کنی فکر می کنی هیچ کس نباید بهت توهینی کنه؟ " که این کلام شدیدا ناقض توصیه های دینیه، چرا که در قرآن و روایات و احادیث به عکس آن سفارش اکید شده . در سوره ی اسراء آیه ی ۳۴ :

" ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ "

جواب بدی را با خوبی بده .

آیا جواب بدی با بدی مشکلی رو حل می کنه یا فقط وضع رو بدتر می کنه ؟ در ارتباط مسلمانها با یکدیگر ، سفارش قرآن استفاده از راههای آرام ، صلح آمیز ، گفتار نرم و رفتار عاقلانه است . در اینصورته که جلوی بسیاری از فسادها و درگیری ها گرفته می شه و آرامش و تفاهم ، جای کدورت و دشمنی رو می گیره و این کار، بهترین و سالم ترین راه برای ادب کردن افراد بی ادبه ( به فرص بی ادبی ) .

دوستان توجه داشته باشید ، حتی در صورت توهین یا بی ادبی کسی ، شما با احترام یا حداقل سکوت شخصیت خودتون رو نشون میدید . بنابراین بهترین پاسخ به رفتار ناپسند دیگران نسبت به ما یا یک جمع ، پاسخی عاقلانه و زیباست که موجب شرمندگی و سازندگی فرد مرتکب بشه . در میزان الحکمه ، نهج البلاغه و سایر کتب به کرات از امامان معصوم این رفتار توصیه شده ، جوری که ایشان جواب بدی را با خوبی و جواب خوبی را با خوبتر می دادند .

مکتب اسلام چیزی جز این نمی گه ، فقط خاستم بگم که مذهبی بودن به ادعای داشتن اعتقاد سفت و سخت نیست ، بلکه به عمل فرده . من نمیخام کسی رو متهم به بی اعتقادی کنم ، ولی اگه مدعی این هستیم ، از اوجب واجباته که به دستورات دین عمل کنیم تا سو تفاهمی هم چنانچه پیش اومد ، رخ نده .

سکوت ، همیشه جایز نیست ، میشه جواب داد ولی مسلما جواب توهین توهین نیست . در آخر هم اینو بگم که این حرفها برای شخص یا گروه خاصی نیست ، برای همه است و خودم هم از این قاعده مستثنی نیستم .

به امید رفتاری دوستانه و مهربانانه و در جهت کمک به همدیگه در محیطی مثل مانشت که خودش یه فرهنگه . سزاوار نیست که یه ارزش یک فرهنگ رو با رفتاری نادرست پایین بیاریم .

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - arixooo - 25 خرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۱۵ ب.ظ

همین حکایت رو درباره بودا شنیدم..به هرحال اشخاص مهم نیستن...مهم اون نکته اخلاقی قضیه است که کاش یاد بگیریم و بتونیم اینجوری باشیم..

RE: پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - mApMd - 25 خرداد ۱۳۹۱ ۰۷:۰۸ ب.ظ

سلام دوستان.

اول اینو بگم که حرفهای من اصلا ربطی به مانشت یا احتمالا توهیناتی که شده نداره ،کلی میخوام بگم ،

نمیخوام از خودم یا محیطی که داخلش بزرگ شدم تعریفی کنم اما من از کودکی ام یاد گرفتم که خوبی رو با خوبی جواب بدم و پدرم مخصوصا همچین شخصیتی دارن تا حالا هر چی از ایشون دیدم بخشش بوده و به هرکسی که بدی کرده خوبی میکنن!
من خودم هم اینطوری ام نمیتونم برگردم و بدی کنم حتی در شرایط خیلی بد ،اما هر بار که گذشت کردم باز هم بدی دیدم خیلی ناراحت میشم واقعا درد دارهSad

اما
به این نتیجه رسیدم که گاهی در برابر بعضی از افراد واقعا این جمله مصداق پیدا میکنه که "خوبی که از حد بگذرد نادان خیال بد کند".اگر برگردیم طوری رفتار کنیم نه لزوما با خوبی کردن، میتونه درس عبرت خوبی باشه ،جلو ظلم و خسارت خوردن بیشتر رو میگیره!!

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - mamani - 25 خرداد ۱۳۹۱ ۰۸:۳۱ ب.ظ

پاسخ بدی را با خوبی دادن حدی داره گاهی لازمه دیگه جوابی ندی

وقتی طرف تو رو آدم حساب نمیکنه بهتره دیگه خوبی نکنی چون شخصیتت خورد میشه

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - mosaferkuchulu - 26 خرداد ۱۳۹۱ ۰۸:۱۱ ب.ظ

من فکر می کنم اگر کسی به ادم توهین کرد اگر جوابی ندین شخصیتتون خورد نمیشه!بلکه اگر برگردید دو تا توهین هم شما بهش بکنید شخصیتتون خورد میشه!!
ممنون از ایجاد این تاپیک!

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - mamani - 26 خرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۱۴ ب.ظ

منم نگفتم جواب بدین فقط گفتم دیگه خوبی نکنیم

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - parsaNA - 26 خرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۲۴ ب.ظ

هر کسی می تونه نظر خودش رو داشته باشه ، و نمیشه گفت کی درست یا درست تر میگه . اما من گفتم اگه بخاهیم از دین نظرخواهی کنیم ، به ما اینارو میگه . مسلمه خیلی ها از جمله خودم ، همیشه یا حتی اکثر اوقات نمی تونیم بهش عمل کنیم ، چون سعی نکردیم تمرین کنیم ، چون آستانه تحمل مون کمه . زود از کوره در میریم ؛ آتیشی میشیم و جواب ناسزا رو با ناسزا یا نیش و کنایه یا حتی ناسزاتر از ناسزا میدیم .

اما میشه سکوت هم کرد ، و در نهایت میشه در جواب بدی ، خوبی کرد که اینو هر کسی نمی تونه یا نمیکنه . مسلما سکوت کردن و یا به قول شما خوبی نکردن ، بهتر از بدی در جواب بدیه ، ولی از اون بهتر خوبی کردنه .

یه کم عمیق تر و با صبرو حوصله بیشتر که فکر کنید ، می بینید که سومی انسانی تر به نظر میاد. روایاتی در تاریخ هست که امامان خیلی از افراد رو با همین روش به نیک ترین افراد تبدیل کردند .

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - marzieh - 26 خرداد ۱۳۹۱ ۰۹:۳۳ ب.ظ

من فکر می کنم در جواب بدی ، اول بهتره سکوت کرد اما اگه دوباره تکرار شد... بهتره به طرف بفهمانید که از این رفتار ناراحت شدید و اون حق نداره با شما چنین رفتاری رو داشته باشه ... اما به نظرم توهین کردن ، اول شخصیت توهین کننده رو زیر سوال می بره ... بنابراین همیشه فکر می کنم (به شخصه) شخصیت آدم بالاتر از اینه که خودشو بخواهد در حد توهین پایین بیاره حتی اگه طرف مقابل بهش توهین کنه

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - esi - 26 خرداد ۱۳۹۱ ۱۰:۵۶ ب.ظ

کمی مهربون تر بودن باعث شادی خودمون و جامعمون میشه. کمی گذشت داشتن باعث افزایش ارزشمون در درگاه خدا و هم پیش بندگان خدا بشه و ایجاد محبت و دوستی می کنه.
خوبی کردن به دیگران هیچ وقت بی مزد نخواهد بود و خداوند عین عدالت هست ، شک نکنید.
پس واسه داشتن یه زندگی خوب و سرشار از موفقیت،سربلندی و از همه مهمتر انسانیت و تطمئن القلوب باید کمی مهربون تر باشیم، گذشت داشته باشیم و به دیگران خوبی کنیم.
ارزششو دارم به نظر من

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - admin - 27 خرداد ۱۳۹۱ ۱۱:۰۶ ق.ظ

و چقدر بده در مباحث علمی به همدیگه توهین کنیم.
وقتی خودمون رو آدم‌های عالمی می‌دونیم باید بتونیم از راه منطق حرف خودمون رو به کرسی بنشونیم، هیچ دیدگاه علمی‌ای بدون استدلال و منطق قابل توجیه نیست.
دعواهای داخل مانشت مثل اینه که توی یه جایی که چند هزار نفر دارن به حرف ما گوش می‌دن بیایم و بد و بیراه به همدیگه نثار کنیم. آیا واقعاً کسی حاضره جلوی مثلاً ۱۰۰۰ نفر به خاطر مباحث علمی به کسی بد و بیراه بگه و شخصیت خودش رو بیاره پایین؟

وقتی این نوع درگیری‌ها رو آدم می‌بینه سوالات ماهوی براش پیش میاد: اینکه واقعاً هدف مانشت چی هست؟ بچه‌ها چرا میان و در یه موردی نظر می‌دن؟ آیا هدف ما اثبات علم و دانش خودمون هست؟ و یا نه هدف ما کمک کردن به هم‌نوع و باز کردن گره است؟

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - Potential - 27 خرداد ۱۳۹۱ ۱۲:۲۵ ب.ظ

من اینجا رو دوست دارم:

چون از اینجا یاد گرفتم که، همه مثل من نیستند، همه مثل هم نیستند، ظرفیت ها و نقطه جوش افراد متفاوته، و اینکه همین افراد و افراد دیگری با این ویژگی ها در جامعه هم حضور دارن و اینطوری یاد میگیرم در جامعه چطور رفتار کنم.
................................................................................​................................................................................​.......
انتقاد خیلی خوبه Smile

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - navid-p - 28 خرداد ۱۳۹۱ ۰۲:۲۷ ق.ظ

نمیدونم چیزی که میخوام بگم جاش هست یا نه ولی میگم:
این شبها که از تلویزیون بازیهای جام ملتهای اروپا رو میبینم به رفتار بازیکنها و تماشاگرهاشون خیلی دقت میکنم.
گاهی اتفاق میفته که یه بازیکن کنترلشو از دست میده و به دیگری توهین میکنه یا هلش میده و در این موارد عکس العملها خیلی جالبه.تقریبا در تمام موارد دیدم بازیکنی که مورد خشونت قرار گرفته ارامش خودشو حفظ میکنه . حتی سعی میکنه طرف مقابل رو اروم کنه.یه مورد همین امشب بازیکن لهستان سه بار پشت سر هم بازیکن چک رو شدیدا هل داد ولی بازیکن چک سعی کرد به جای درگیری خودشو از صحنه دور کنه.
یا دیشب بعد از گل دوم سوءد به انگلیس زلاتان به طرف دروازه بان انگلیس رفت و شروع کرد به تحقیر وتمسخر(از چهرش مشخص بود)من که از پای تلویزیون میدیدم جوش اوردم ولی دروازه بان انگلیس فقط سر جاش ایستاد و نگاش کرد و حالب اینکه در پایان بازی که نهایتا انگلیس پیروز شد دو بازیکن با هم دست دادند و اصلا دروازه بان انگلیس به روی بازیکن سوءد هم نیاورد رفتار زشتشو.

این تفاوت رفتارها یبن ما و مردم کشورهای پیشرفته خیلی جالبه برام.
ما یه چیزی یاد گرفتیم که همه جا باید از حقمون دفاع کنیم و همه رفتارهامون رو با این جمله توجیه میکنیم
ولی هنوز خیلیهامون تشخیص نمیدیم که کجا حق با ماست و کجا نیست.

(۲۵ خرداد ۱۳۹۱ ۰۶:۰۰ ب.ظ)inteligentium نوشته شده توسط:  از مناقب العارفین:
[مولانا]روزی از محله ای می گذشت دو شحص بیگانه بگو مگو می کردند و همدیگر را زی و قاف می گفتند . یکی به دیگری می گفت والله والله که اگر یکی گویی هزار بشنوی. مولانا پیش امد و فرمود : نه نه بیا هر چه گفتنی داری به من گوی که اگر هزار گویی یکی نشنوی
بسیار زیبا بود.
ولی متاسفانه در حامعه ما افرادی که توانایی بخشش دیگران رو دارن ترسو لقب میگیرن

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - Premier Homme - 28 خرداد ۱۳۹۱ ۰۴:۳۱ ق.ظ

نمیشه ذقیقا واسه همه آدما و هر جور برخوردی یک نسخه پیچید
هم دین ما هم فرهنگ غنی ما برای ما حد و حدودی مشخص کرده. ماها ادمای تحصیل کرده حامعه هسیم اگر قراره ما ندونیم چه کنیم ؛ نتونیم تو یک محیط تفاهم داشته باشیم تو برخوردامون ، تو قوانین گفتارمون ، تو روابط و مباحثمون وای به حال باقی جامعه ، پس اون موقع هدف از درس خوندنامون چی میشه ؟ گذروندن وقت و گرفتن یه تیکه کاغذ به عنوان مدرک ؟ یا نه پیشرفت اخلاق ، وسعت دید و انسان بودن ؟

باید بدونیم اگر دینمون میگه : " ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ "
از طرفی این بیتم داریم که : با بدان بد باش و با نیکان نکو *** جای گل گل باش و جای خار خار

باید دید تو چه وضعیتی هسیم .

RE: پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - parsaNA - 28 خرداد ۱۳۹۱ ۱۱:۰۹ ق.ظ

آقای navid-p : اتفاقا همین تاپیک جای این حرفاست . خیلی به جا گفتید ، اتفاقا قیاس خوبیه . من یه اعتقادی دارم که فرهنگ یک کشور رو میشه از روی رفتار بازیکنان تیم ملی اون کشور فهمید . چون اونها نماینده کشورشون در مقابل چشمان گاها میلیون ها انسان از سراسر جهان هستند . نمونه رفتار بد در مقابل بد توی تیم ملی خودمون تو بازی اخیر ایران قطر بود و واکنش علی کریمی عزیز . من اون لحظه حس غرور کردم ولی بعد دیدم اگه اینکار و نمی کرد چقدر بهتر بود .

دوست عزیز Premier Homme : حرف شما درسته . دین یه چیزی میگه و فرهنگ هم یه چیزی . به نظر من ما می تونیم سه تا کار کنیم . یا به دین عمل کنیم یا به فرهنگ یا به قوانین فردی ( که طبیعتا از هر فرد به فرد دیگه متفاوته ) . دین که گفته در مقابل رفتار بد خوبی کن ، البته من اینجا یه پرانتز باز کنم که معنی این جمله این نیست که اگه کسی روی شما و عزیزانتون شمشیر کشید شما برید صورتش رو ببوسید . معنی این آیه برمیگرده به اصلاح رفتارهای اجتماعی ؛ فرض بر اینه که انسان شان بالایی داره و وحشی گری نمی کنه ، نهایت بدیش یه حرف ناسزاست . ولی مسلمه جواب شمشیر شمشیره !

فرهنگ هم مطابق بیتی که شما گفتید جواب خوبی رو خوبی و جواب بدی و بدی میده . ضرب المثلی هم داریم که "جواب ابلهان خاموشی است " که جواب حرف بد رو خاموشی می دونه . یعنی فرهنگ هم خودش دو سطح شد همون طور که دیدید .

در نهایت آخرین کاری که می تونیم گوش دادن به ندای درونیه ، که ممکنه بد رو با بدتر جواب بده . یا حتی ممکنه هر کدوم از رفتارهای فبلی رو بسته به اعتقادات فرد درست بدونه . من قبول دارم کاری که دین گفته انجامش خیلی سخته .

در نهایت یک آیه دیگه از قرآن برای ادامه بحث (الفرقان/۶۳) :

وَعِبَادُ الرَّحْمَنِ الَّذِینَ یمْشُونَ عَلَى الْأَرْضِ هَوْنًا وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا

بندگان (خاص خداوند) رحمان، کسانی هستند که با آرامش و بی‌تکبر بر زمین راه می‌روند؛ و هنگامی که جاهلان آنها را مخاطب سازند (و سخنان نابخردانه گویند)، به آنها سلام می‌گویند (و با بی‌اعتنایی و بزرگواری می‌گذرند)؛

*** از نظرات کلیه دوستان استقبال میشه .

پیشنهاد : پاسخ بدی را با خوبی دادن - Premier Homme - 28 خرداد ۱۳۹۱ ۰۱:۱۴ ب.ظ

مرسی پارسا جان
اما گمونم اشتباه برداش کردید عرض بنده این نبود که دینمون ی چیز میگه و فرهنگمون یه چیز دیگه ، حالا کدومش درسته ؟

عرض من اینه که ما هم تو فرهنگ ایرانیمون و هم فرهنگ دینیمون توصیه به هر دو مورد رو داریم یعنی هم مراعات و هم محکم وایسادن ، بسته به این که تو کذوم شرایط کدام عمل درست تره اون انتخاب میکنیم

با سپاس