تالار گفتمان مانشت
بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) کنکور ۸۹ - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲
بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - Msccom - 09 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۰۹ ق.ظ

بنظر من هم درسته.جای بحث نداره

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - shojaee - 09 اسفند ۱۳۸۹ ۰۷:۵۱ ب.ظ

به نظر من هر دو گزینه درست است اعتراض فراموش نشود

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - maneshtmz - 10 اسفند ۱۳۸۹ ۱۰:۰۴ ق.ظ

دوستانی که میگن فقط r2 کلید خارجیه پس باید بپذیرند که r3 هم به تنهایی کلید خارجی میشه.

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - ramezanpour.r - 10 اسفند ۱۳۸۹ ۱۱:۳۶ ق.ظ

(۱۰ اسفند ۱۳۸۹ ۱۰:۰۴ ق.ظ)maneshtmz نوشته شده توسط:  دوستانی که میگن فقط r2 کلید خارجیه پس باید بپذیرند که r3 هم به تنهایی کلید خارجی میشه.

R2 کلید هستش ولی R3 چی؟!
کلید خارجی یا باید کلید اصلی باشه یا کلید کاندید
تو سوال فقط کلید اصلی مشخص شده و به هیچ وجه نمیشه فهمید که R3 کلید کاندید هستش

بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - esi - 16 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۱۶ ق.ظ

به نظر من جای هیچ بحثی نیست که گزینه صحیح گزینه ۴ (البته به نظر خودم) براش دلیل هم دارم:
شرط کلید خارجی بودن یک صفت این است که در رابطه دیگر به عنوان کلید کاندید باشد نه لزوما کلید اصلی( کلید اصلی خود یکی از کلید های کاندید است که با توجه به دلایل مختلف مثله پر کاربرد بودن، کوتاه بوده و ..به عنوان کلیداصلی انتخاب گردیده است)
همچنین باید دارای دامنه یکسانی در رابطه مقابل باشد. با توجه به این توضیحات اگر صفت R3 در رابطه s یک کلید فرعی باشد(کلید کاندیدی که کلید اصلی انتخاب نشده) می تواند به عنوان کلید خارجی مورد استفاده قرار گیرد. دقت کنید که در صورت سوال گفته شده کدام گزینه می تواند (به کلمه "می تواند" دقت کنید) کلید خارجی رابطه باشد
پس اگر صفت R3 با تمام صفات دیگر وابستگی کامل داشته باشد یعنی یکی کلید کاندید باشد صفت R3 می تواند به عنوان کلید خارجی مورد استفاده قرار گیرد. صفت R2 هم با توجه به کلید اصلی رابطه بدون هیچ ابهامی می تواند به عنوان کلید خارجی رابطه مورد استفاده قرار گیرد.
به عنوان مثال‌: با توجه به دو جدول کارمند و وام کارمندی:
کارمند(کد کارمندی،کدملی کارمند،نام کارمند،نام خانوادگی،مدرک)
وام کارمندی(کد ملی کارمند‌، میزان وام،تعداد اقساط،تاریخ شروع،تاریخ پایان)
اگر صفت شماره کارمندی به عنوان کلید اصلی موجودیت کارمند باشد(مشابه صفت R2 در موجودیت S) و کد ملی (مشابه صفت R3 در S) یک کلید کاندید رابطه باشد(دارای یکتایی مقدار و کمینگی )که کلید اصلی انتخاب نشده(یعنی کلید فرعی alternative باشد)، کد ملی کارمند هم می تواند به عنوان یک کلید خارجی برای ارجاع به جدول " وام کارمندی" مورد استفاده قرار گیرد.
با توجه به این توضیحات کاملا مشخص است که گزینه ۴ گزینه صحیح‌تر می باشد.
کجای منطق من مشکل داره.
قبول کنید که R3 هم می تونه (نه لزوما اما ممکنه، به صورت سوال حتما دقت کنید که گفته می تواند نه لزوما) کلید خارجی رابطه باشد.
من عین این متن رو به سنجش فرستادم و اعتراض زدم.
کاری ندارم سوال اصلاح میشه یا نه‌، ولی من دلیل دارم که گزینه ۴‌، گزینه درسته.
سنجش هم کم اشتباه نداره، مثلا سال پیش یه سوال ساختمان،یه سوال معماری(مشکل املایی داشت شدید) و یک سوال تابلوی نظریه زبان (همون سوال مربوط یه زبان های بازگشتی برشمردنی و بازگشتی) که مطلقا اشتباه بود و نه حذف شد و نه اصلاح(تو خود کتابا هم نوشته بودن که سوال مشکی داره، پارسه تو کتاب نظریه نوشته بود گزینه صحیح وجود نداره !!!)
پس من کاری با کلید سنجش ندارم ولی انصافا سوال ۳۷ گزینه ۴ درسته.
به زده های خودتون نگاه نکنید‌، ببینید کدوم گزینه واقعا درسته.
مثلا سوال ۷۵ من فکر می کردم گزینه ۱ درسته اما من اشنباه زدم و بچه‌ها راست می گفتن گزینه ۲ درسته.
نباید در حق کسی بی انصافی و ظلم بشه. این هدف از اعتراضه وگرنه اصلا معلوم نیست سنجش اعتراضا رو نگاه کنه یا نه‌، مثلا ممکنه یه سوال تو کشور فقط یک نفر اعتراض زده باشه ولی کاملا درست باشه، پس امکان داره سنجش بعلت این که فقط یه نفر اعتراض زده بی خیال بشه (فکر کنه طرف خیلی گلابیه در حالی که خودشونن !!!!) پس ما فعلا وظیفمون اون چیزی رو که به نظرمون درسته بدون هیچ تعصب بی جایی اعلام کنیم تا کمک کنیم در حق کسی ظلم نشه. قبول نشدن بهتر از قبول شدن است وقتی که به نفری ظلمی بشه.

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - mrmasoud - 16 اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۰۲ ق.ظ

(۱۶ اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۱۶ ق.ظ)esi نوشته شده توسط:  به نظر من جای هیچ بحثی نیست که گزینه صحیح گزینه ۴ (البته به نظر خودم) براش دلیل هم دارم:
شرط کلید خارجی بودن یک صفت این است که در رابطه دیگر به عنوان کلید کاندید باشد نه لزوما کلید اصلی( کلید اصلی خود یکی از کلید های کاندید است که با توجه به دلایل مختلف مثله پر کاربرد بودن، کوتاه بوده و ..به عنوان کلیداصلی انتخاب گردیده است)

همچنین باید دارای دامنه یکسانی در رابطه مقابل باشد. با توجه به این توضیحات اگر صفت R3 در رابطه s یک کلید فرعی باشد(کلید کاندیدی که کلید اصلی انتخاب نشده) می تواند به عنوان کلید خارجی مورد استفاده قرار گیرد. دقت کنید که در صورت سوال گفته شده کدام گزینه می تواند (به کلمه "می تواند" دقت کنید) کلید خارجی رابطه باشد
پس اگر صفت R3 با تمام صفات دیگر وابستگی کامل داشته باشد یعنی یکی کلید کاندید باشد صفت R3 می تواند به عنوان کلید خارجی مورد استفاده قرار گیرد. صفت R2 هم با توجه به کلید اصلی رابطه بدون هیچ ابهامی می تواند به عنوان کلید خارجی رابطه مورد استفاده قرار گیرد.
اگر صفت شماره کارمندی به عنوان کلید اصلی موجودیت کارمند باشد(مشابه صفت R2 در موجودیت S) و کد ملی (مشابه صفت R3 در S) یک کلید کاندید رابطه باشد(دارای یکتایی مقدار و کمینگی )که کلید اصلی انتخاب نشده(یعنی کلید فرعی alternative باشد)، کد ملی کارمند هم می تواند به عنوان یک کلید خارجی برای ارجاع به جدول " وام کارمندی" مورد استفاده قرار گیرد.
کجای منطق من مشکل داره.
قبول کنید که R3 هم می تونه (نه لزوما اما ممکنه، به صورت سوال حتما دقت کنید که گفته می تواند نه لزوما) کلید خارجی رابطه باشد.
سنجش هم کم اشتباه نداره، مثلا سال پیش یه سوال ساختمان،یه سوال معماری(مشکل املایی داشت شدید) و یک سوال تابلوی نظریه زبان (همون سوال مربوط یه زبان های بازگشتی برشمردنی و بازگشتی) که مطلقا اشتباه بود و نه حذف شد و نه اصلاح(تو خود کتابا هم نوشته بودن که سوال مشکی داره، پارسه تو کتاب نظریه نوشته بود گزینه صحیح وجود نداره !!!)
مثلا سوال ۷۵ من فکر می کردم گزینه ۱ درسته اما من اشنباه زدم و بچه‌ها راست می گفتن گزینه ۲ درسته.
نباید در حق کسی بی انصافی و ظلم بشه. این هدف از اعتراضه وگرنه اصلا معلوم نیست سنجش اعتراضا رو نگاه کنه یا نه‌، مثلا ممکنه یه سوال تو کشور فقط یک نفر اعتراض زده باشه ولی کاملا درست باشه، پس امکان داره سنجش بعلت این که فقط یه نفر اعتراض زده بی خیال بشه (فکر کنه طرف خیلی گلابیه در حالی که خودشونن !!!!) پس ما فعلا وظیفمون اون چیزی رو که به نظرمون درسته بدون هیچ تعصب بی جایی اعلام کنیم تا کمک کنیم در حق کسی ظلم نشه. قبول نشدن بهتر از قبول شدن است وقتی که به نفری ظلمی بشه.

به نام خدا

با سلام دوست عزیز

من چند تا نکته میگم امیدارم متوجه اشتباهون بشید

طبق کتاب مهندس روحانی رانکوهی صفحه‌ی ۳۰۱ و۳۰۲‌، یکی از تعاریفی که برای کلید خارجی اورده

۱- در عمل‌: ستون C از جدول T2 در این جدول کلید خارجی است هرگاه در جدول T1 کلید اصلی باشد

در کل کلید خارجی نباید NULL باشد و از آنجایی که مساله هیچ اطلاعی در مورد NULL بودن یا نبودن R3 نگفته باید فرض شود که مقادیر مربوطه ممکن است NULL باشد و ممکن است نباشد و بنابر این به هیچ عنوان R3 نمی تواند کلید خارجی باشد و یا حتی جزئی از کلید خارجی باشد

R2 چون در رابطه S کلید اصلی می باشد و از خصوصیات کلید اصلی آن است که یکتایی مقدار داشته باشد و NULL نباشد! پس این مقدار حتما NULL نیست و می تواند کلید خارجی یا جزئی از کلید خارجی باشد که با توجه به روابط و گزینه تنها گزینه ممکنه همان گزینه سازمان سنجش است.

در ضمن شما با توجه به روابط داده شده هیچ اطلاعی در مورد روابط وابستگی‌ها نمی توانید داشته باشید و این یعنی باید حالت کلی در نظر بگیرید!

بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - hatami - 16 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۱۰ ب.ظ

در کل کلید خارجی نباید NULL باشد
این جمله تون اشتباه است چرا که کلید خارجی میتونه مقدار Null داشته باشه و تنها کلیدی است که چنین خاصیتی را داره ،
اما جمله ۱ درست است و طبق همین جمله کلید سنجش درست میباشد

بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - hatami - 17 اسفند ۱۳۸۹ ۰۱:۳۶ ب.ظ

چرا میتونه null باشه . مقادیری که null هستند ارجاعی ندارند پس مشکلی پیش نمیاد .این کلید در رابطه جدید‌، کلید خارجی است و مشکلی پیش نمیاد اگه مقدار null بگیره فقط نباید مقادیری داشته باشه که در رابطه که کلید اصلی است نداشته باشد.چون اگر این اتفاق بیفته اون موقعه ارجاعی خواهیم داشت که در واقع ارجاع معلق تلقی میشود. یا همان مقادیر قبلی یا null . منبع کتاب روحانی رانکوهی

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - esi - 17 اسفند ۱۳۸۹ ۱۱:۰۹ ب.ظ

(۱۶ اسفند ۱۳۸۹ ۰۲:۰۲ ق.ظ)mrmasoud نوشته شده توسط:  
(16 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۱۶ ق.ظ)esi نوشته شده توسط:  به نظر من جای هیچ بحثی نیست که گزینه صحیح گزینه ۴ (البته به نظر خودم) براش دلیل هم دارم:

کجای منطق من مشکل داره.

به نام خدا

با سلام دوست عزیز

من چند تا نکته میگم امیدارم متوجه اشتباهون بشید

طبق کتاب مهندس روحانی رانکوهی صفحه‌ی ۳۰۱ و۳۰۲‌، یکی از تعاریفی که برای کلید خارجی اورده

۱- در عمل‌: ستون C از جدول T2 در این جدول کلید خارجی است هرگاه در جدول T1 کلید اصلی باشد

در کل کلید خارجی نباید NULL باشد و از آنجایی که مساله هیچ اطلاعی در مورد NULL بودن یا نبودن R3 نگفته باید فرض شود که مقادیر مربوطه ممکن است NULL باشد و ممکن است نباشد و بنابر این به هیچ عنوان R3 نمی تواند کلید خارجی باشد و یا حتی جزئی از کلید خارجی باشد

R2 چون در رابطه S کلید اصلی می باشد و از خصوصیات کلید اصلی آن است که یکتایی مقدار داشته باشد و NULL نباشد! پس این مقدار حتما NULL نیست و می تواند کلید خارجی یا جزئی از کلید خارجی باشد که با توجه به روابط و گزینه تنها گزینه ممکنه همان گزینه سازمان سنجش است.

در ضمن شما با توجه به روابط داده شده هیچ اطلاعی در مورد روابط وابستگی‌ها نمی توانید داشته باشید و این یعنی باید حالت کلی در نظر بگیرید!

عجب استدلال عجیبی

دوست عزیز کلید خارجی می تونه Null باشه و هیچ مشکلی نداره، این که اصلا جای بحث نداره و واقعا اف داره بگیم کلید خارجی نمی تونه Null‌باشه چون سوال اول کنکور ۷۸یا ۸۸ بوده و چیزه هم نیست که در موردش بحث کنیم.
اما دقت کن تو صورت سوال گفته ممکنه‌، بازم می گم مه به کلمه "می تواند" تویه صورت سوال دقت کنید. یعنی طبق شرایطی R3 می تونه کلید خارجی باشه یا نه ؟؟؟ مسلما اگه کلید فرعی باشه می تونه. من واقعا سر در نمیارم استدلال شما چیه‌، به مثالی که زدم دقت کنید به نظر شما کجای این مساله مشکل داره.
باید اینو قبول کرد ک R3 ممکنه بتونه کلید خارجی باشه و جایه هیچ بحثی هم نیست.
من خودم سره جلسه اول R2 رو زدم اما بعد پاک کردم و گزینه ۴ رو زدم چون واقعا گزینه ۴ کامل تره . فرقی نمی کنه سنجش کلید رو بکنه یا نه( احتمال می دم عوض نکن و طراح هچنان بر اشتباه خود اصرار کنه !!!) چون با یک سوال تو قبول شدن یا نشدنم تاثیری چندانی نداره.
خوشحال میشم با استدلال درست قانعم کنید که R3‌نمی تونه (در هر شرایطی نمی تونه) کلید خارجی باشه.

بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - mrmasoud - 18 اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۳۴ ق.ظ

به نام خدا

با سلام

حرف شما واقعا برای من خیلی خیلی جالب تره!

شما بگو کلید خارجی NULL یعنی چی؟؟ من اصلا با کنکور سالهای قبل و بعد کاری ندارم به فرض اینکه کلید تصحیح نشه!!!!!!! و همین گزینه‌ی درست که الان هست بمونه، یعنی میشه سال های دیگه روش استدلال کرد و این حرفا که شما استدلال کردی بر اون سوال سال قبل؟؟

ببینید ما اگه دو تا جدول داشته باشیم و فکر کنید جدول T1 و T2 داریم که C1 توی جدول T1 کلید اصلی باشه و F1 توی جدول T2 یک کلید خارجی هستش به C1 در جدول T1

حالا به هر دلیلی ما سطری که شامل C1 هستش رو از جدول T2 حذف کنیم چی پیش میآد؟؟؟

در ضمن در مورد قوانین جامعیت چیزی می دونید؟

صفحه ۳۱۸ کتاب روحانی رانکوهی:
مقدار کلید خارجی یک رابطه نمی تواند در رابطه مرجع وجود نداشته باشد، می گوییم کلید خارجی همیشه باید مقدار قابل انطباق داشته باشد ............... بدیهی است در واقعیت نمی توان به نمونه موجودیت ناموجود ارجاع داد!

کلید خارجی در بعضی موارد ممکنه NULL باشه فقط

RE: بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - esi - 19 اسفند ۱۳۸۹ ۱۱:۵۶ ب.ظ

(۱۸ اسفند ۱۳۸۹ ۱۲:۳۴ ق.ظ)mrmasoud نوشته شده توسط:  به نام خدا

با سلام

حرف شما واقعا برای من خیلی خیلی جالب تره!

شما بگو کلید خارجی NULL یعنی چی؟؟ من اصلا با کنکور سالهای قبل و بعد کاری ندارم به فرض اینکه کلید تصحیح نشه!!!!!!! و همین گزینه‌ی درست که الان هست بمونه، یعنی میشه سال های دیگه روش استدلال کرد و این حرفا که شما استدلال کردی بر اون سوال سال قبل؟؟

ببینید ما اگه دو تا جدول داشته باشیم و فکر کنید جدول T1 و T2 داریم که C1 توی جدول T1 کلید اصلی باشه و F1 توی جدول T2 یک کلید خارجی هستش به C1 در جدول T1

حالا به هر دلیلی ما سطری که شامل C1 هستش رو از جدول T2 حذف کنیم چی پیش میآد؟؟؟

در ضمن در مورد قوانین جامعیت چیزی می دونید؟

صفحه ۳۱۸ کتاب روحانی رانکوهی:
مقدار کلید خارجی یک رابطه نمی تواند در رابطه مرجع وجود نداشته باشد، می گوییم کلید خارجی همیشه باید مقدار قابل انطباق داشته باشد ............... بدیهی است در واقعیت نمی توان به نمونه موجودیت ناموجود ارجاع داد!

کلید خارجی در بعضی موارد ممکنه NULL باشه فقط

جالبه.
دوست عزیز پس کلید خارجی می تونه Null باشه. (در حالت کلی می تواند Null هم باشد) پس تا اینجا مشکلی ندارم و خودتم اینو قبول داری.
حالا بریم سراغ جواب سوال.
شما فرض کنید که R3 یک کلید کاندید باشه. پس R3 تویه رابطه اصلی یکتایی مقدار داره. پس می تونه در رابطه مقابل به عنوان کلید خارجی باشه. نگاه کنید من نمی گم الزاما کلید خارجیه اما با شرط کلید کاندید بودن می تونه. اگه صورت سوال گفته بود که کلید خارجی رابطه کدام است میشد فقط R2 ولی گفته کدام گزینه می تواند کلید خارجی باشه. پس در حالت خاصی R3 می تونه کلید خارجی باشه. پس گزینه صحیح گزینه ۴/
من نمی گم سوالی که تو سالهای قبل اومده حتما درسته اما این مطلب که "کلید خارجی می تونه Null باشه " انقدر ساده و واضح است که جای بحثی نداره.
من کتاب رانکوهی نخوندم و نمی تونم بهم مراجعه کنم. اما حرفای من طبق کتاب دیت و مقمسی(البته مقسمی زیاد قابل دفاع نیست !!!) هست.
من واقعا نمی دونم مشکل شما تو کدوم قسمت سواله‌؟؟؟؟
آیا به نظر شما R3 نمی تونه کلید خارجی باشه؟؟؟؟ یعنی حتی با فرض کلید کاندید بودن R3 باز نمی تونه کلید خارجی باشه؟؟؟؟
یا کلا سوال از بن و ریشه مشکل داره؟؟؟؟؟؟

بررسی سوال ۳۷ پایگاه(کلید خارجی) - variant20002000 - 03 فروردین ۱۳۹۰ ۰۴:۳۳ ب.ظ

کلید خارجی میتونه کلید اصلی توی رابطه پدر هم نباشه.
مهدی درست میگه.