تالار گفتمان مانشت
تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - نسخه‌ی قابل چاپ

صفحه‌ها: ۱ ۲ ۳
RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - Dr.Cnet - 28 دى ۱۳۹۲ ۱۲:۴۶ ق.ظ

کل اطلاعات سوال همینه؟؟

سوال به این صورته که
کش داریم که ۴Way هست و هر بلاک شامل ۲ کلمه
کدام گزینه زیر میتونه بیت تگ و حجم حافظه اصلی باشه

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - unicornux - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۲۰ ق.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۲۱ ق.ظ)jahanmanesh نوشته شده توسط:  سلام عذر میخوام شاید بد گفتم، خوبگفته ۴-way هستش یعنی در هر ست ۴تا way داریم. یا به عبارت دیگه در هر ست ۴تا بلاک داریم یه چیزی شبیه این شکل

Smile قصدم کشیدنه همین شکل بود که بچه ها اشتباه نکنن Smile عکس هم ضمیمه میکنم راحتر گفته Smile

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۲۲ ق.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۴۶ ق.ظ)Dr.Cnet نوشته شده توسط:  کل اطلاعات سوال همینه؟؟

سوال به این صورته که
کش داریم که ۴Way هست و هر بلاک شامل ۲ کلمه
کدام گزینه زیر میتونه بیت تگ و حجم حافظه اصلی باشه
کش داریم ۴way و زمان دسترسی ۱۰ ns/w و نرخ اصابت ۹۰ درصد. زمان دسترسی به حافظه اصلی ۱۰۰ns/w و زمان موثر دسترسی به حافظه ۳۰ns/w . کدام یک از موارد زیر میتواند اندازه فیلد تگ و حجم اصلی حافظه باشد

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۲۱ ق.ظ)jahanmanesh نوشته شده توسط:  ببخشید شاید خوب نگفتم.
۱/خودش میگه ۴-way یعنی در هر ست ۴تا بلوک داریم و در هر بلوک ۲تا کلمه. پس میشه کلا ۴٭۲ که میشه ۸/
نمیدونم شما چرا میگید ۲-way خود سوال نوشته ۴ -way.
اینکه گفتم ۲ واسه اون سوال علوم کامپیوتر بود که ضمیمه کردم. منظورم سوال آزمون پارسه نبود

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۲۱ ق.ظ)jahanmanesh نوشته شده توسط:  ۲/در مورد سوال اینکه چرا کلمات حافظه رو مستقیم تقسیم کلمات کش کردم،فک کنم بخشی از سوالو با دقت نخوندید
تو متن سوال میگه ۹۰% رجاعات به کش، hit میشه.یعنی نرخ برخورد از هر ۱۰۰ تا ادرس، ۹۰ تاش توی کش هست و فقط ۱۰تا نیازه به حافظه اصلی بره.حالا اگر دقت کنید منظورش اینه که اکثر دستورات و کلمات حافظه توی کش هستش. در نتیجه :
همونطور که گفته باید همه گزینها جوابو بررسی کنیم،اگر ما ۱مگ ادرس داشته باشیم روی حافظه اصلی ۹۰% روی کش هستن،پس باید ماکزیمم بیت رو برای کلمات کشمون در نظر بگیرم که با توجه به اینکه خودش میگه ۳بیت تگ،میشه نتیجه گرفت فقط ۲ به توان ۱۷ ادرس روی کش هست که این یعنی حدود فقط ۱۲۸کیلو. ... و این نمیشه ۹۰ درصد از ۱ میلیون ادرس...
حالا تو گزینهای دیگه هم که اینطور بررسی کنیم، بهترین گزینه انتخابی میتونه ۲ باشه چون از همه بیشتر کلمه روی کش داره.
واسه همین که گفته بود ۹۰% برخورد ها اصابت میکنه من کلمات حافظه و کش رو برابر در نظر گرفتم.
اینجا یه کم بحث عجیب شد. یعنی با تغییر پیدا کردن نرخ برخورد کش ، آدرس دهی کش تغییر میکنه و ثابت نیست؟
و اینکه وقتی ۹۰ درصد برخورد داریم، فکر نکنم دلیل بر این بشه که تمام حافظه اصلی داخل کش باشه ، برخورد در مورد ارجاعاتی که داده میشه هست و مربوط به برنامه است ، نه حافظه
در آزمون ۲۵ چهارم پارسه یه سوال تقریبا مشابه همین داده شده با این تفاوت که در اون سوال نگاشت مستقیم و حجم کش داده شده و نرخ برخورد ۸۰ درصد بود. ولی حجم کش ۲۵۶K بود و حجم حافظه اصلی ۵۱۲M . ولی اونجا حجم کش و حافظه با نرخورد برخورد تناسبی ندارند

یه کم بحث فلسفی شد تا منطقی

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - shima541 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۲:۱۷ ق.ظ

بابا خودتونو گیج نکنید!!!!
ببینید اول باید اندازه هر بلاک و بدست بیاریم که از همون فرمول ۳۰=۱۰+۰/۱*۱۰۰*x بدست میادx=2) پس word یک بیتی است حالا با تقسیم اندازه حافظه به اندازه بلاک (از طریق تست گزینه ها) تعداد بلاکامونو بدست میاریم که طبق گزینه ۲ برابر ۲ /۲۱^۲=۲۰^۲ طبق فرض سوال هر set برابر ۴ بلاک است بنابراین ۲۰^۲ بلاک برابر ۱۸^۲ ، set است پس setمون ۱۸ بیتی میشه و wordمون هم ۱ بیتی بنابر این
۲=(tag= 21- (18+1

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۳:۱۶ ق.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۲:۱۷ ق.ظ)shima541 نوشته شده توسط:  بابا خودتونو گیج نکنید!!!!
ببینید اول باید اندازه هر بلاک و بدست بیاریم که از همون فرمول ۳۰=۱۰+۰/۱*۱۰۰*x بدست میادx=2) پس word یک بیتی است حالا با تقسیم اندازه حافظه به اندازه بلاک (از طریق تست گزینه ها) تعداد بلاکامونو بدست میاریم که طبق گزینه ۲ برابر ۲ /۲۱^۲=۲۰^۲ طبق فرض سوال هر set برابر ۴ بلاک است بنابراین ۲۰^۲ بلاک برابر ۱۸^۲ ، set است پس setمون ۱۸ بیتی میشه و wordمون هم ۱ بیتی بنابر این
۲=(tag= 21- (18+1
شما تعداد بلاک حافظه را بدست آوردید ، نه تعداد بلاک کش را.

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - jahanmanesh - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۶:۵۷ ق.ظ

سلام کاملا حق با تو هستش، من اشتباه کردم. Big Grin

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۱۱:۰۰ ق.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۶:۵۷ ق.ظ)jahanmanesh نوشته شده توسط:  سلام کاملا حق با تو هستش، من اشتباه کردم. Big Grin
نه من قبول ندارم. راست راستی حق بامنه یا دیگه حوصله جواب دادن به منو نداری؟
من میخوام مشکلم حل بشه، نه اینکه بخوام حال کسی رو بگیرم

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - maryam.raz - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۴۲ ب.ظ

خودتون که دارید میگید سوال اشتباهه دیگه الکی خودتون رو درگیرش نکنید
باید به جای حجم حافظه میگفت آدرس حافظه که نگفتSmile والسلام!

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۲:۰۵ ب.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۱:۴۲ ب.ظ)maryam.raz نوشته شده توسط:  خودتون که دارید میگید سوال اشتباهه دیگه الکی خودتون رو درگیرش نکنید
باید به جای حجم حافظه میگفت آدرس حافظه که نگفتSmile والسلام!
راستش ما میخواستیم تا مغز سوال بریم ببینیم چی میشه.
در کل خیلی با این بحثها حال کردم چون رفتیم تو عمق مطلب

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - m@hboobe - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۶:۰۷ ب.ظ

یعنی پارسه از وقتی این مدل سوالاتو از حافظه کشف کرده ول کن ماجرا نیست!!Big Grin

اینقدر بحث فلسفی شده اینجا که منم که تقریبا مسئله تا حدودی فهمیده بودم داشتم گیج میزدم!!

من خودم یه بار خلاصه میگم واسه خودم میخوام بدونم تحلیلم اوکی هست یا نه؟!
تعداد کلماتی که هربار با وقوع miss داریم بدست میاریم:

[tex]30=10 0.1*100*2^{w}[/tex]
[tex]2^{w}=2[/tex]
w=1 تعداد بیت های لازم برای کلمات یک بلوک در یک way
پس کلا یک set که دارای ۴way هست ۸ کلمه داره
اقا این هیچی دیگه درباره حافظه کش نگفته ولی مشکلی نیست مگر از قدیم نمیگفتیم Big Grin که حافظه اصلی رو معمولا بلاک بندی میکنیم هر دسته از بلاک ها رو میتونیم دسته بندی کنیم وبگیم که حافظه اصلی رو بر اساس set ها دسته بندی میکنیم Sleepy

خب اینجا ست که تعداد set ها رو بدست میاریم یه بار با حافظه اصلی ۱M که نیاز به ۲۰ بیت داره یه بار با ۲M که نیاز به ۲۱ بیت

اگر حافظه ۲مگ باشه تعداد ست ها میشه[tex]\frac{2^{21}}{8}=2^{18}[/tex] نیاز به ۱۸ بیت داره و تگ باید [tex]21-(1 18)=2[/tex] بیت داشته باشه

اگر حافظه ۱ مگ باشه ست ها میشه[tex]\frac{2^{20}}{8}=2^{17}[/tex] نیاز به ۱۷ بیت داره و تگ باید [tex]20-(1 17)=2[/tex] بیت داشته باشه

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۶:۱۱ ب.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۶:۰۷ ب.ظ)m@hboobe نوشته شده توسط:  اقا این هیچی دیگه درباره حافظه کش نگفته ولی مشکلی نیست مگر از قدیم نمیگفتیم Big Grin که حافظه اصلی رو معمولا بلاک بندی میکنیم هر دسته از بلاک ها رو میتونیم دسته بندی کنیم وبگیم که حافظه اصلی رو بر اساس set ها دسته بندی میکنیم Sleepy
احساس میکنم رفتیم تو درس سیستم عامل اونم قطعه بندی حافظه و جدول صفحه

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - ۳۰noohe - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۹:۲۲ ب.ظ

من یه مشکل دیگه دارم با این سال! و همون خط اول پاسخنامه چطوری x رو در اورده ۲
و چرا اون فرمول Tavg رو اینجوری نوشته؟ مگه Tavg برابر نیست با این؟ :
ُTavg=(Tcache+TMem)*(1-h) + Tcache*h

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۹:۲۵ ب.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۲۲ ب.ظ)۳۰noohe نوشته شده توسط:  من یه مشکل دیگه دارم با این سال! و همون خط اول پاسخنامه چطوری x رو در اورده ۲
در صورت انتقال سری همین فرموله
ولی تو این فرمول Tmem برای یک بلوک حساب میشه. یعنی در یک Tmem چند کلمه را به کش میاره. توی واحدهایی که داده نوشته ns/w پس باید فرمول را به اون روشی که نوشته حساب کرد.

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - ۳۰noohe - 28 دى ۱۳۹۲ ۰۹:۵۸ ب.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۲۵ ب.ظ)masoud67 نوشته شده توسط:  
(28 دى ۱۳۹۲ ۰۹:۲۲ ب.ظ)۳۰noohe نوشته شده توسط:  من یه مشکل دیگه دارم با این سال! و همون خط اول پاسخنامه چطوری x رو در اورده ۲
در صورت انتقال سری همین فرموله
ولی تو این فرمول Tmem برای یک بلوک حساب میشه. یعنی در یک Tmem چند کلمه را به کش میاره. توی واحدهایی که داده نوشته ns/w پس باید فرمول را به اون روشی که نوشته حساب کرد.

ببخشید من بازم متوجه نمیشم ! آخه هر چی فکرشو میکنم باید واسه زمان کش هم درصد هیت رو ضرب کرد که تو این فرمول نمیکنه! و همچنین واسه زمان miss ّهم tcache رو اضافه کرد!!
این فرمول رو اولین باره میبینم و دلیل این که این فرمول این شکلیه و زمان متوسط رو اینجوری حساب میکنه رو نمی فهمم! میشه بگین مربوط به چه مبحثیه یا کجا خوب توضیح داده که مطالعه کنم؟
ممنون

RE: تعداد بیت Tag در نگاشت انجمنی مجموعه ، سوال آزمون پارسه - masoud67 - 28 دى ۱۳۹۲ ۱۰:۰۸ ب.ظ

(۲۸ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۵۸ ب.ظ)۳۰noohe نوشته شده توسط:  ُTavg=(Tcache+TMem)*(1-h) + Tcache*h
تو مو میبینی و من پیچش مو
شما عبارت بالا رو در هم ضرب کن و از Tcache فاکتور بگیر میشه همین چیزی که تو پاسخ نوشته

اینجا موقعی هست که انتقال سری داریم. یعنی داده اول باید از حافظه بیاد به کش و بعد از کش بره واسه cpu
[tex]T_{ave} = T_{c} (1-h)T_{m}[/tex]

و اگر انتقال موازی داشته باشیم یعنی cpu به حافظه وصل باشه، یعنی اینکه وقتی داده ای تو کش نبود همزمان داده از حافظه به کش و cpu بره که رابطه میشه
[tex]T_{ave} = hT_{c} (1-h)T_{m}[/tex]