|
|
سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - نسخهی قابل چاپ |
|
سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - آنجلا - ۱۸ آذر ۱۳۹۱ ۱۱:۱۲ ق.ظ
سلام..خسته نباشین.. کسی میتونه این سوال رو برام توضیح بده: در یک کامپیوتر فضای آدرس دهی حافظه ۲ به توان ۲۸ است.فرض کنید یک cache 4-way associative با ۱۰۲۴ بلاک که اندازه هر بلاک در هر way از کش ۴ بایت است در این سیستم وجود دراد . محتویات خانه حافظه ای با آدرس ۸۸۸۸۰۹FH در کدام بلاک از کش می تواند قرار بگیرد؟ ۱) ۰۰FH ۲) ۰۹FH ۳)۰۰۹H ۴)۰۲۷H سوال ۲۸ صفحه ۲۱۳ پوران جوابش توی این کتاب گزینه ۳ هست....set بدست آوردنش واضحه توی جواب پوران ولی نمیدونم چه جوری بلاکش رو بدست آورد! |
|
RE: سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - mahsa.tsi - 20 آذر ۱۳۹۱ ۱۰:۱۳ ق.ظ
سلام فک میکنم از یه ادرس دهی عادی استفاده شده چون گفته کدام بلاک بنابراین به ترتیب شماره داده.در هر مجموعه ۴ تا بلاک بنابراین تا مجموعه ی H27 مییشه مچموعه ی ۳۹ دهدهی .چون از صفر شروع مین در کل ۴۰ تا ست داریم ادرس اخرین بلاک چهلمین ست میشه ۴۰*۴-۱ که اگه به مبنای ۱۶ ببریم میشه ۹fH سه تای قبلشم که دیگه معلومه که ۹ برای همه ی اونا ثابته.امیدوارم خیلی نپیچونده باشم:دی |
|
RE: سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - narges_r - 20 آذر ۱۳۹۱ ۰۵:۰۵ ب.ظ
تعداد بیتهای ادرس ۲۸تاست چون در هر بلاک ۴ کلمه قرار داره پس ۲ بیت هم برای ادرس دهی word قرار میدیم تعداد set های کش هم از تقسیم تعداد بلاکهای کش به تعداد way ها بدست میاد یعنی ۱۰۲۴/۴ =۲۵۶ پس تعداد بیتهای مورد نیاز برای ادرس دهی set 8تاست ۸۸۸۸۰۹H= 1000 1000 1000 1000 0000 1001 1111 دوبیت اول از راست ادرس word و ۸ بیت بعدی ادرس set و بقیه هم Tag هستند پس مشخص شد بیتهای set در اینجا ۰۰۱۰۰۱۱۱ هستند که برابر ۲۷H هست حالا میدونیم که در هر set تعداد بلاکها ها ۴تاست پس برای اینکه بدست بیاریم چه بلاکهایی در set شماره ۲۷H وجود داره باید شماره set در تعداد بلاکها ضرب کنیم برای راحتی کار، عدد هگز میتونیم به دهدهی تبدیل کنیم و در نهایت نتیجه را دوباره به هگز تبدیل میکنیم ۲۷H برابر عدد ۳۹ دهدهی هست پس ۳۹*۴ = ۱۵۶ که ۱۵۶ دهدهی برابر ۹C هگز هست پس ۹C 9D 9E و ۹F در set شماره ۲۷H هستند چون ادرس word در اینجا ۱۱ هست یعنی باید چهارمین خونه set انتخاب بشه که در اینجا ۹F هست حالا اینکه چرا گزینه ۳ انتخاب شده برای من هم سواله، یا جواب اشتباه انتخاب شده در کتاب یا راه حل اشتباهه! |
RE: سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - mahsa.tsi - 20 آذر ۱۳۹۱ ۰۹:۳۹ ب.ظ
(۲۰ آذر ۱۳۹۱ ۰۵:۰۵ ب.ظ)narges_r نوشته شده توسط: تعداد بیتهای ادرس ۲۸تاستتوی سوال گفته کدام بلاک نه دقیقا خود ادرس کلمه |
|
RE: سوال ۲۸ فصل حافظه پوران - آنجلا - ۲۱ آذر ۱۳۹۱ ۰۹:۵۵ ق.ظ
پوران هم ظاهرا از آدرس دهی معمولی(شماره گذاری عادی) استفاده کرده.. سوال من دقیقا همین جاست پس چرا جواب گزینه ۳ شده شما که ۰۹F بدست آوردین؟ البته فکر کنم منظور نرگس خانم از word ها بلاک باشه اینطور نیست؟.. یا من دارم اشتباه میکنم... |