تالار گفتمان مانشت
سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - StudentSE - 09 بهمن ۱۳۹۱ ۱۱:۰۰ ق.ظ

دوستان
خدا قوت...
در مورد این دو سوال کسی میتونه راهنمایی کنه؟
قبلا ممنون

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - narges_r - 09 بهمن ۱۳۹۱ ۰۱:۵۶ ب.ظ

لطفا صورت سوالات در تاپیک قرار بدید

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - csharpisatechnology - 10 بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۱۲ ق.ظ

۸۹ رو ج میدم اما شک دارم درسته یا نه(چون ۳۶ رو توی کتاب دیدم ولی بقیه رو خودم حساب کردم تا بشه ۳۶)
تگ=۸ بیت
-----
کش ۱۶ کیلو کلمه (یا ۱۶ کیلو بلوک یه کلمه ای )داره پس ۱۴ بیت برای اندیس گذاری کش :
ایندکس=۱۴ بیت

-----
هر صفحه ۲ به توان ۱۰ کلمه پس :
۱۰ بیت برای WORD
------------
۴ بیت هم برای کنترل داریم
کلا میشه :
۸+۱۴+۱۰+۴=۳۶

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - armin_b00ter - 10 بهمن ۱۳۹۱ ۰۱:۴۹ ب.ظ

دوستان برای سوال ۶۸ لطفا اینجا بحث کنید
مهمان عزیز شما قادر به مشاهده پیوندهای انجمن مانشت نمی‌باشید. جهت مشاهده پیوندها ثبت نام کنید.

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - fatima2007 - 14 بهمن ۱۳۹۱ ۰۳:۰۸ ب.ظ

سوال ۸۹:
همون طور که میدونید.سطرهای tlb شامل page# , frame# و یه سری بیت های کنترلی هست.وقتی میگه حافظه مجازی ۲^۳۰ و اندازه صفحه ۲^۱۰/پس تعداد صفحات ۲^۲۰ هست .پس ۲۰ بایت از tlb واسه شماره صفخه هست.
حالا تو نگاشت مستقیم میدونی که طول تگ یعنی حافظه چند برابر کش هست.پس ۲۲^۲ =۱۴^۲*۸^۲
و چون طول هر قاب برابر اندازه صفحه می باشد. پس ۱۲^۲=۱۰^۲ /۲۲^۲
۱۲ بیت هم واسه شماره قاب میره تو tlb.با اون ۴ بیتی که خودش ذلشت میشه ۳۶ بیت
۱۲+۲۰+۴=۳۶
این سوال در واقع ترکیبی از سیستم عامل و معماری بود.امیدوارم خوب گفته باشم

RE: سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - golabijat - 15 بهمن ۱۳۹۱ ۰۸:۴۰ ب.ظ

(۱۰ بهمن ۱۳۹۱ ۰۵:۱۲ ق.ظ)csharpisatechnology نوشته شده توسط:  ۸۹ رو ج میدم اما شک دارم درسته یا نه(چون ۳۶ رو توی کتاب دیدم ولی بقیه رو خودم حساب کردم تا بشه ۳۶)
تگ=۸ بیت
-----
کش ۱۶ کیلو کلمه (یا ۱۶ کیلو بلوک یه کلمه ای )داره پس ۱۴ بیت برای اندیس گذاری کش :
ایندکس=۱۴ بیت

-----
هر صفحه ۲ به توان ۱۰ کلمه پس :
۱۰ بیت برای WORD
------------
۴ بیت هم برای کنترل داریم
کلا میشه :
۸+۱۴+۱۰+۴=۳۶

سلام دوست عزیز میشه یه توضیحی در مورد فیلدهای TLB بدی ؟
مگه tlb حافظه Cache است که شما واسش tag در نظر گرفتی
سطرهای tlb بصورت موازی به دنبال #page جستجو میشه حالا tagش کجا بود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

جواب دوست عزیز fatima2007 کاملا درسته .

سوال ۶۸ مهندسی سال ۹۱ & سوال ۸۹ آیتی سال ۹۱ - ali123321 - 16 بهمن ۱۳۹۱ ۱۱:۳۴ ب.ظ

پاسخ به نظر من کامل و درسته. دقت کنید از tag برای بدست اوردن اندازه حافظه فیزیکی استفاده شده. tlb با کش فرق داره و نیازی به tag نداره. بنابراین در هر سطرش علاوه بر بیت های کنترلی ۲ تا چیز دیگه ذخیره میشه. یکی تعداد بیت لازم برای ادرس دهی به صفحات مجازی( P# ) , دیگری تعداد بیت لازم برای ادرس دهی به قاب های حافظه اصلی ( F#) . به سیستم عامل یه نگاه بندازی یادت میاد.