تالار گفتمان مانشت
شمارش عناصر مجموعه - نسخه‌ی قابل چاپ

شمارش عناصر مجموعه - wokesh - 12 دى ۱۳۹۲ ۰۶:۳۸ ب.ظ

دوستان گرامی
راه حل سوال زیر رو هم بلد نیستم اگه لطف کنید تشریح کنید ممنون میشم.

[تصویر:  2gPZ]

RE: شمارش عناصر مجموعه - Jooybari - 13 دى ۱۳۹۲ ۰۵:۵۲ ب.ظ

سلام. اعدادی که نسبت به ۲۵ اول هستن بر ۵ بخشپذیر نیستن. اعدادی که بر ۲۱ بخشپذیرن بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن. باید از اعداد ۱ تا ۱۰۵ تعداد اعدادی رو بدست بیارید که بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن و بر ۵ بخشپذیر نیستن. شمول و طرد جواب میده.

RE: شمارش عناصر مجموعه - wokesh - 13 دى ۱۳۹۲ ۰۸:۳۲ ب.ظ

(۱۳ دى ۱۳۹۲ ۰۵:۵۲ ب.ظ)Jooybari نوشته شده توسط:  سلام. اعدادی که نسبت به ۲۵ اول هستن بر ۵ بخشپذیر نیستن. اعدادی که بر ۲۱ بخشپذیرن بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن. باید از اعداد ۱ تا ۱۰۵ تعداد اعدادی رو بدست بیارید که بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن و بر ۵ بخشپذیر نیستن. شمول و طرد جواب میده.

بله، اما نحوه استفاده اش رو میتونید توضیح بدید
چطوری اونایی رو پیدا کنم کنم که ۳ یا ۷ بخشپذیر و بر پنج بخش پذیر نیست تو این قسمتش موندم.

RE: شمارش عناصر مجموعه - Jooybari - 13 دى ۱۳۹۲ ۱۰:۱۷ ب.ظ

(۱۳ دى ۱۳۹۲ ۰۸:۳۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  
(13 دى ۱۳۹۲ ۰۵:۵۲ ب.ظ)Jooybari نوشته شده توسط:  سلام. اعدادی که نسبت به ۲۵ اول هستن بر ۵ بخشپذیر نیستن. اعدادی که بر ۲۱ بخشپذیرن بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن. باید از اعداد ۱ تا ۱۰۵ تعداد اعدادی رو بدست بیارید که بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن و بر ۵ بخشپذیر نیستن. شمول و طرد جواب میده.

بله، اما نحوه استفاده اش رو میتونید توضیح بدید
چطوری اونایی رو پیدا کنم کنم که ۳ یا ۷ بخشپذیر و بر پنج بخش پذیر نیست تو این قسمتش موندم.

اونایی رو پیدا کن که بر ۳ یا ۷ بخشپذیرن. منهای اونهایی کن که بر ۵ و ۳ یا ۷ بخشپذیر نیستن.
بخشپذیری بر ۳ یا ۷ هم میشه بخشپذیری بر ۳ بعلاوه بخشپذیری بر ۷ منهای بخشپذیری بر ۲۱

RE: شمارش عناصر مجموعه - wokesh - 19 دى ۱۳۹۲ ۰۳:۱۰ ق.ظ

به این صورت حل کردم

A: بخشپذیری به ۳
B: بخشپذیری به ۷
C: بخشپذیری به ۵
باید جواب معادله زیر را پیدا کنیم
[تصویر:  gif.download?n%28A%5Ccup%20B%29.n%28%5Cb...%7BC%7D%29]

مهمترین بخش اعمال بخشپذیر نبودن بر پنج به درون عبارت موجود در کروشه است (مثلا باید آن اعدادی هم بر ۳ و هم بر پنج یا هم بر ۳ و هم بر ۷ بخش پذیر هستند را خارج کنیم). که بصورت زیر است:

[تصویر:  gif.download?n%28A%29n%28%5Cbar%7BC%7D%2...B3*5%7D%29]

[تصویر:  gif.download?n%28B%29n%28%5Cbar%7BC%7D%2...B7*5%7D%29]

[تصویر:  gif.download?n%28AB%29n%28%5Cbar%7BC%7D%...*7*5%7D%29]

اگر جایگذاری کنیم به جواب ۳۶ خواهیم رسید.