تالار گفتمان مانشت
سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - نسخه‌ی قابل چاپ

سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - mahsalove - 19 دى ۱۳۹۲ ۰۸:۰۵ ب.ظ

[attachment=14547]
در صورتی که a_n تعداد کلمات n حرفی با حروف a,bو cباشد که در آن ها هر حرف a حداقل با یک حرف b مجاور است رابطه بازگشتی برای a_n معادل کدام یک از گزینه های زیر است؟
ج:
a_n+1=2a_n+a_n-1+2a_n-2

a_n:یعنی a اندیس n

ممنون میشم یکی این ج را به صورت تشریحی یا با یک عکس یا شکلی توضیح بده ج پارسه رو من گذاشتم ولی به صورت ریاضی گفته من متوجه نمی شم مخصوصا اون قسمت ۲a_n-2 را که چرا اضافه کرده ممنون میشم اگه کسی توضیح واضح تری داره بگه!ممنون.

RE: سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - wokesh - 19 دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۸:۰۵ ب.ظ)mahsalove نوشته شده توسط:  در صورتی که a_n تعداد کلمات n حرفی با حروف a,bو cباشد که در آن ها هر حرف a حداقل با یک حرف b مجاور است رابطه بازگشتی برای a_n معادل کدام یک از گزینه های زیر است؟
ج:
a_n+1=2a_n+a_n-1+2a_n-2

a_n:یعنی a اندیس n

ممنون میشم یکی این ج را به صورت تشریحی یا با یک عکس یا شکلی توضیح بده ج پارسه رو من گذاشتم ولی به صورت ریاضی گفته من متوجه نمی شم مخصوصا اون قسمت ۲a_n-2 را که چرا اضافه کرده ممنون میشم اگه کسی توضیح واضح تری داره بگه!ممنون.

به نظر من این حل پارسه اشتباهه. شایدم من اشتباه میکنم ولی من این جواب رو بدست آوردم
[تصویر:  gif.download?a_%7Bn%7D%3D2a_%7Bn-1%7D+2a...E%7Bn-2%7D]

اگر (a(n را تعداد حالتهایی در نظر بگیریم که در آن a و b کنار هم هستند داریم:
اگر خانه آخر a نباشد (یعنی b یا c باشد) ، (a(n-1 خانه بعدی باید حالت مسئله را داشته باشند
اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن a یا c باشد (a(n-2 خانه بعدی باید حالت مسئله داشته باشند
اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن b باشد در دیگر خانه هیچ محدودیتی نداریم و به [تصویر:  gif.download?3%5E%7Bn-2%7D] طریق میتوانیم آنرا پر کنیم. البته چون جای a و b میتواند عوض شود باید در ۲ ضرب کرد.
در مجموع همان میشود که آوردم.

امیدوارم بقیه دوستان هم کمک کنند تا به نتیجه برسیم

RE: سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - Jooybari - 20 دى ۱۳۹۲ ۱۲:۱۲ ق.ظ

سلام. اینجا یه دنباله جدید تعریف کرده که حل مسئله رو یکم پیچونده. رشته های این مجموعه بطول n به یکی از سمبلهای a,b,c ختم میشن:
تعداد رشته هایی که به c ختم میشن برابر رشته های بطول n-1 خواهد بود که آخرش c قرار میدیم. [tex](a_{n-1})[/tex]
** تعداد رشته هایی که با a ختم میشن برابر رشته های بطول n-2 خواهد بود که آخرش ba قرار میدیم بعلاوه رشته هایی که به a بدون b ختم میشوند. [tex](a_{n-2} ...)[/tex]
تعداد رشته هایی که به b ختم میشن برابر مجموع حالت های زیر میشه:
رشته های بطول n-1 که آخرش b قرار میدیم. [tex](a_{n-1})[/tex]
رشته های بطول n-2 که به a ختم میشن و آخرش ab قرار میدیم. [tex](a_{n-4})[/tex]
رشته های بطول n-2 که به c ختم میشن و آخرش ab قرار میدیم. [tex](a_{n-3})[/tex]
جواب میشه همون جواب پارسه [tex]a_n=2a_{n-1} a_{n-2} 2a_{n-3}[/tex].

اشتباهم توی عدم شمارش رشته هایی بود که خودشون جزء زبان نیستن ولی با قرار دادن b در آخرشون جزء زبان میشن. روش پارسه مطمئن تر بود. یعنی بهتر بود از دنباله b استفاده میکردم.

روش پارسه:
در تعریف a:
[tex]b_{n-1}[/tex] برای تعداد رشته هایی که به a ختم میشن.
[tex]b_{n}[/tex] برای تعداد رشته هایی که به b ختم میشن.
[tex]a_{n-1}[/tex] برای تعداد رشته هایی که به c ختم میشن.
در تعریف b:
[tex]a_{n-2}[/tex] برای تعداد رشته هایی که حرف یکی مونده به آخرشون a هست.
[tex]b_{n-1}[/tex] برای تعداد رشته هایی که حرف یکی مونده به آخرشون b هست.
[tex]a_{n-2}[/tex] برای تعداد رشته هایی که حرف یکی مونده به آخرشون c هست.

از تفریق دو رابطه به [tex]2b_n=a_n-a_{n-1} 2a_{n-2}[/tex] میرسیم. با جایگزینی مقادیر به [tex]a_n=2a_{n-1} a_{n-2} 2a_{n-3}[/tex] میرسیم.

بابت پاسخ اولیه اشتباهم عذرخواهی میکنم.
موفق باشید.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  اگر خانه آخر a نباشد (یعنی b یا c باشد) ، (a(n-1 خانه بعدی باید حالت مسئله را داشته باشند

اگه حرف آخر b باشد تعداد حالت از جمله n-1 بیشتر خواهد بود. به رشته cab دقت کنید. ca جزء جمله n-1ام نیست.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  ...اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن a یا c باشد (a(n-2 خانه بعدی باید حالت مسئله داشته باشند...

این حالت کاملاً اشتباهه. حرف قبل از a فقط میتونه b باشه.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  ...اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن b باشد در دیگر خانه هیچ محدودیتی نداریم و به [تصویر:  gif.download?3%5E%7Bn-2%7D] طریق میتوانیم آنرا پر کنیم....

اینجا هم محدودیت داریم. باید جمله n-2 رو قرار بدید.

RE: سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - mahsalove - 20 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۱۰ ق.ظ

(۲۰ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۱۲ ق.ظ)Jooybari نوشته شده توسط:  سلام. اینجا یه دنباله جدید تعریف کرده که حل مسئله رو یکم پیچونده. رشته های این مجموعه بطول n به یکی از سمبلهای a,b,c ختم میشن:
تعداد رشته هایی که به c ختم میشن برابر رشته های بطول n-1 خواهد بود که آخرش c قرار میدیم. [tex](a_{n-1})[/tex]
تعداد رشته هایی که با a ختم میشن برابر رشته های بطول n-2 خواهد بود که آخرش ba قرار میدیم. [tex](a_{n-2})[/tex]
جواب میشه [tex]a_n=2a_{n-1} a_{n-2} a_{n-3} a_{n-4}[/tex].

پارسه روش درستی انتخاب کرد ولی رابطه بازگشتی b رو به اشتباه بدست آورد. رابطه بازگشتی [tex]b_n=a_{n-2} b_{n-1} b_{n-2}[/tex] میشه.

موفق باشید.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  اگر خانه آخر a نباشد (یعنی b یا c باشد) ، (a(n-1 خانه بعدی باید حالت مسئله را داشته باشند

اگه حرف آخر b باشد تعداد حالت از جمله n-1 بیشتر خواهد بود. به رشته cab دقت کنید. ca جزء جمله n-1ام نیست.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  ...اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن a یا c باشد (a(n-2 خانه بعدی باید حالت مسئله داشته باشند...

این حالت کاملاً اشتباهه. حرف قبل از a فقط میتونه b باشه.

(۱۹ دى ۱۳۹۲ ۰۹:۴۲ ب.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  ...اگر خانه آخر a باشد و خانه قبل از آن b باشد در دیگر خانه هیچ محدودیتی نداریم و به [تصویر:  gif.download?3%5E%7Bn-2%7D] طریق میتوانیم آنرا پر کنیم....

اینجا هم محدودیت داریم. باید جمله n-2 رو قرار بدید.

خوب اگه هر کی بخواهد یه ج بده که نمیشه چون از نظر منم یه ج دیگه میتونه داشته باشه!
۲ حالت با b یا c تموم میشه پس روی بقیه بازگشت میزنیم!میشه ۲a_n-1
حالا اگر آخریش a باشه باید قبلش حتما b باشه پس رو a_n-2 بازگشت میزنیم!
یعنی a_n=2a_n-1+a_n-2
که ج من تو گزینه ها هست ولی ج که شما دادید نیست!

RE: سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - wokesh - 20 دى ۱۳۹۲ ۰۱:۵۷ ق.ظ

(۲۰ دى ۱۳۹۲ ۱۲:۱۲ ق.ظ)Jooybari نوشته شده توسط:  سلام. اینجا یه دنباله جدید تعریف کرده که حل مسئله رو یکم پیچونده. رشته های این مجموعه بطول n به یکی از سمبلهای a,b,c ختم میشن:
تعداد رشته هایی که با a ختم میشن برابر رشته های بطول n-2 خواهد بود که آخرش ba قرار میدیم. [tex](a_{n-2})[/tex]
جواب میشه [tex]a_n=2a_{n-1} a_{n-2} a_{n-3} a_{n-4}[/tex].

پارسه روش درستی انتخاب کرد ولی رابطه بازگشتی b رو به اشتباه بدست آورد. رابطه بازگشتی [tex]b_n=a_{n-2} b_{n-1} b_{n-2}[/tex] میشه.

موفق باشید.

آنوقت معادله شما برای ۳=n چه جوابی میدهد؟ به نظرم برای آن جواب صفر میدهد که واضح است که اشتباه است.

RE: سوال گسسته از کنکور پارسه قسمت شمارش - Jooybari - 20 دى ۱۳۹۲ ۰۲:۱۳ ق.ظ

(۲۰ دى ۱۳۹۲ ۰۱:۵۷ ق.ظ)wokesh نوشته شده توسط:  
آنوقت معادله شما برای ۳=n چه جوابی میدهد؟ به نظرم برای آن جواب صفر میدهد که واضح است که اشتباه است.

به ازای n=0 برابر ۱
به ازای n=1 برابر ۲
به ازای n=2 برابر ۶
به ازای n=3 برابر ۱۶
به ازای nهای بزرگتر از ۳ از رابطه استفاده میشه. به تعداد اختلاف جملات اندیس به مقدار اولیه نیاز داریم. بهتره که جمله چهارم رو هم دستی محاسبه کنیم و برای مقدار بازگشتی از جمله ۰ام استفاده نکنیم.

(۲۰ دى ۱۳۹۲ ۰۱:۱۰ ق.ظ)mahsalove نوشته شده توسط:  خوب اگه هر کی بخواهد یه ج بده که نمیشه چون از نظر منم یه ج دیگه میتونه داشته باشه!
۲ حالت با b یا c تموم میشه پس روی بقیه بازگشت میزنیم!میشه ۲a_n-1
حالا اگر آخریش a باشه باید قبلش حتما b باشه پس رو a_n-2 بازگشت میزنیم!
یعنی a_n=2a_n-1+a_n-2
که ج من تو گزینه ها هست ولی ج که شما دادید نیست!

من هم به همین جواب شما فکر کردم. مورد نقض این جواب رو هم گفتم. رشته cab جزء جواب برای حالات بطول ۳ هست ولی ca جزء حالات بطول ۲ نیست.

عذرخواهی میکنم. یه حالت رو درنظر نگرفته بودم که توی ارسال اولم ویرایش میکنم. با ** مشخص کردم. جواب پارسه درسته.