|
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - نسخهی قابل چاپ |
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - پشتکار - ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۴۸ ق.ظ
سلام این سوال اولین سوال ارشد ۸۸ هست که در هر کتابی که بررسی کردم حلش رو ننوشته بود و فقط زده چه گزینه ای درسته. تعداد زیر مجموعه های ۵ عضوی مجموعه A از ۱ تا ۳۰ را که در آنها هیچ دو عنصری با اختلاف کمتر از ۳ وجود ندارند، برابر با کدام است؟ c(27,5) C(22,5) c(27,15) c(22,15) اگه ممکنه کسی حلش رو بهم بگه. ممنونم |
|
RE: سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - **sara** - 10 خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۲ ق.ظ
جواب گزینه ۲ [attachment=780] |
RE: سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - پشتکار - ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۴۱ ب.ظ
(۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۲ ق.ظ)**sara** نوشته شده توسط: جواب گزینه ۲ مرسی شما این پاسخ رو میشه بگید از کجا آوردید؟ آخه من خیلی جستجو کردم ولی چیزی نیافتم. ![]()
|
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - ف.ش - ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۴۶ ب.ظ
از اون جوابهایی است که به قول معروف به عقل جن هم نمیرسه!!! |
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - پشتکار - ۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۵۷ ب.ظ
میشه یه توضیح مختصری هم ازش بدید. مرسی |
RE: سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - **sara** - 10 خرداد ۱۳۹۰ ۰۲:۴۰ ب.ظ
(۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۴۱ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط:خواهش می کنم(10 خرداد ۱۳۹۰ ۱۱:۴۲ ق.ظ)**sara** نوشته شده توسط: جواب گزینه ۲ جزوه آخرین گام طرح ۹۰ پارسه (بابک لطفی) (۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۲:۵۷ ب.ظ)پشتکار نوشته شده توسط: میشه یه توضیح مختصری هم ازش بدید.چون تعداد زیر مجموعه های ۵ عضوی رو خواسته، هر کدام از این ۵ عضو را به ترتیب [tex]x_{1},x_{2},x_{3},x_{4},x_{5}[/tex] در نظر می گیریم. بر اساس صورت سوال محدوده اعداد بین ۱ و ۳۰ هست. می دانیم که در تعریف زیرمجموعه ترتیب اعضا اهمیتی ندارد. [tex]1\leq x_{1}<x_{2}<x_{3}<x_{4}<x_{5}\leq30[/tex] برای اینکه بتوانیم این نامعادله را به معادله تبدیل کنیم از تغییر متغیر استفاده می کنیم: پس فرض می کنیم عنصر اول بزرگتر مساوی ۱ است. [tex]X_{1}=x_{1}\geq 1[/tex] چون اختلاف هر دو عضو بزرگتر مساوی ۳ است (هیچ دو عضوی با اختلاف کمتر از ۳ وجود ندارد) پس: [tex]X_{2}=x_{2}-x_{1}\geq 3[/tex] [tex]X_{3}=x_{3}-x_{2}\geq 3[/tex] [tex]X_{4}=x_{4}-x_{3}\geq 3[/tex] [tex]X_{5}=x_{5}-x_{4}\geq 3[/tex] برای اینکه یک معادله بسازیم تا مجموع متغیرهایش برابر ۳۰ باشد باید یک متغیر دیگر هم تعریف کنیم تا در مواقعی که مجموع ۵ عنصر ۳۰ نشد به وسیله ششمین متغیر جمع آنها را به ۳۰ برسانیم: [tex]X_{6}=x_{6}-x_{5}\geq 0[/tex] در نتیجه معادله زیر بدست می آید: [tex]X_{1} X_{2} X_{3} X_{4} X_{5} X_{6}=30[/tex] سپس همه متغیرها را طوری تغییر می دهیم که هر کدام بزرگتر مساوی صفر باشند: [tex]X_{1}-1\geq 0[/tex] [tex]X_{2}-3\geq 0[/tex] [tex]X_{3}-3\geq 0[/tex] [tex]X_{4}-3\geq 0[/tex] [tex]X_{5}-3\geq 0[/tex] در نتیجه از حاصل جمع معادله نیز این مقادیر کم می شود، یعنی: [tex]X_{1} X_{2} X_{3} X_{4} X_{5} X_{6}=30-(1 3 3 3 3)[/tex] [tex]X_{i}\geq 0[/tex] حالا تعداد جواب های صحیح و نامنفی این معادله با k عضو و حاصل جمع n را حساب می کنیم: [tex]\binom{n k-1}{k-1}=\binom{17 6-1}{6-1}=\binom{22}{5}[/tex] توضیح خیلی مختصری بود... نه؟
|
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - khodam - 10 خرداد ۱۳۹۰ ۰۲:۵۵ ب.ظ
salam . man hale ostad yusefi ro sare clase miaram( albate omidvaram razi bashand). farz konid a, b ,c, d, e , adade matloob hastand va hamishe mishe inha ra be tartib nevesht 1<=a<b<c<d<e<=30 hal ba tavajoh be inke in adad hadeaghal 3 vahed ba ham ekhtelaf darand pas agar az har kodam nesbat be ghabli 2 vahed kam konim ba ham barabar nemishavand pas: ۱<=a<b-2<c-4<d-6<e-8<=30-8 . hal in namosaviha ro mishe nevesht 1<=A<B<C<D<E<=22 yani engar mikhahim 5 adade motafavet az 1 ta 22 entekhab konim ke javab tarkibe 5 az 22 mishe |
|
سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - babakab110 - 10 خرداد ۱۳۹۰ ۱۰:۲۵ ب.ظ
این سوال یکی از مسائل کتاب گریمالدی است |
RE: سوال گسسته ارشد ۸۸ - IT - **sara** - 10 خرداد ۱۳۹۰ ۱۰:۳۲ ب.ظ
(۱۰ خرداد ۱۳۹۰ ۱۰:۲۵ ب.ظ)babakab110 نوشته شده توسط: این سوال یکی از مسائل کتاب گریمالدی است جداً؟ پس چرا من پیداش نکردم؟ می شه بگین دقیقاً کجای کتاب می تونم پیداش کنم. روش حلش همینطوری بوده؟ ممنون |