۰
subtitle
(۰۳ شهریور ۱۳۹۲ ۰۷:۰۸ ب.ظ)azad_ahmadi نوشته شده توسط: ابتدا باید تعیین کنیم که چه تعداد مرحله برای تنصیف نیاز است تا خطا کمتر از مقدار مشخص شده باشد.
برای تعیین تعداد مراحل تنصیف ار فرمول روبرو استفاده میکنیم. n=log(b−a)−logεlog21
که a,b بازه مشخص شده و اپسیلون هم حداکثر خطای مشخص شده در صورت سوال است.
پس طبق فرمول داریم :
n=log(1.5−1.4)−log10−2log21=log10−1−log10−2log21=−12log21≃4
پس ۴ مرحله عملیات تنصیف رو انجام میدیم.
روش تنصیف به این صورت هست :
۱ - بازه [a,b] را طوری انتخاب می کنیم که f(a) f(b)<0
۲ - بازه را نصف می کنیم، c = (a+b) / 2
۳ - داریم:
الف : f(a) f©<0 یک ریشه در بازه [a,c] وجود دارد.
ب : f© f(b)<0 یک ریشه در بازه [b,c] وجود دارد.
ج : f© = 0 در این صورت x=c ریشه معادله است.
--------------------------------------------------------------------
در مورد مراحل نصف کردن چون از پاسخم زیاد مطمئن نیستم، ادامه نمیدم.
دوستان مشارکت بفرمایید
(۰۳ شهریور ۱۳۹۲ ۰۷:۳۱ ب.ظ)To-67 نوشته شده توسط: با تشکر جواب سوال تا اینجاش درسته فقط من اینو متوجه نشدم که چطور ۴ مرحله شد میشه بیشتر و ریز توضیح بدید که این ۴ مرحله از کجا اومد؟برای اینکه خطای موجود کمتر از اون مقدار داده شده در صورت مساله باشه(یا بهتره بگم برای پیدا کردن ریشه با حداکثر خطا) از اون فرمولی که نوشتم استفاده می کنیم.
الان ما منهای ۱ با ۲ جمع میکنیم و سپس با ۱ جمع میکنیم میشه ۲ پس این چهار که تقریب زدید از کجا اومد میخوام فقط اون ۴ و مراحل بدست اومدنشو بدونم اگه میشه ریز تر توضیح بدید ممنون میشم
این ۴ از کجا بدست اومد
(۰۳ شهریور ۱۳۹۲ ۰۸:۲۱ ب.ظ)azad_ahmadi نوشته شده توسط:(03 شهریور ۱۳۹۲ ۰۷:۳۱ ب.ظ)To-67 نوشته شده توسط: با تشکر جواب سوال تا اینجاش درسته فقط من اینو متوجه نشدم که چطور ۴ مرحله شد میشه بیشتر و ریز توضیح بدید که این ۴ مرحله از کجا اومد؟برای اینکه خطای موجود کمتر از اون مقدار داده شده در صورت مساله باشه(یا بهتره بگم برای پیدا کردن ریشه با حداکثر خطا) از اون فرمولی که نوشتم استفاده می کنیم.
الان ما منهای ۱ با ۲ جمع میکنیم و سپس با ۱ جمع میکنیم میشه ۲ پس این چهار که تقریب زدید از کجا اومد میخوام فقط اون ۴ و مراحل بدست اومدنشو بدونم اگه میشه ریز تر توضیح بدید ممنون میشم
این ۴ از کجا بدست اومد
عدد ۱ رو بر log2 تقسیم میکنیم، جواب بدست اومده حدودا ۳/۳۲۱۹ میشه، که با اضافه کردن عدد ۱ به اون میشه ۴/ (از اعشار صرفه نظر میشه).
در مورد نضف کردن هم همونطورکه گفتم در مورد جوابم مطمئن نیستم برای این ننوشتمش که دوستان دیگه نظر بدن.