اصلا مهم نیست که به فرم خاصی در بیاد منتها اگه به فرم دو جمله ای دربیاد خیلی راحت می شه با قضیه زیر ضریب های دو جمله ای رو نوشت:
(ab)n=(n0)a0bn(n1)a1bn−1(n2)a2bn−2...
مثلااگه تو چند جمله ای بالا از شما ضریب a8bn−8 رو بخوان خیلی راحت می نویسین (n8) والسلام
پس اگه به فرم دو جمله ای دربیاد خودمون راحت تریم این راه حلی هم که گذاشتید اومده عبارت داده شده رو به صورت مجموع چندتا فرم دو جمله ای گذاشته و ضریب a3x4 رو تو هر کدام حساب کرده
خب اگه در آوردن به فرم دوجمله ای واسمون راحت باشه که فبهالمراد!
اما گاهی وقت ها خود این پیدا کردن عبارت معدل به فرم دوجمله ای از حل کل مساله سخت تره
منخودم اگه بودم این مساله رو اینطوری حل می کردم:
(a√axx)2=a2(√ax)2x22(a√ax)2(a(x))2(b√ax)
البته اینو سر جلسه نمی نویسم فقط تو ذهن دارم
بعد میامم روی (ax)5بث می کنم
جملات این به فرمهای x5,ax4,a2x3,a3x2,a4x,a5 هستند
که از بین این فرم ها x5,a4x,a5 به درد ما نمی خورن چون توان های x و a شون بیشتر ازاونیه که خواسته شده
پس می مونه a1x4,a2x3,a3x2
ضریب a1x4 برابر (51) است (حالا باید یه ,a2 از توی اون پرانتز بزرگه پیدا کنیم که می دونیم ضریب ,a2 تو اون پرانتز یک است ) پس سرجمع تا این جا ضریبمون ۱*۵ است
مریم سراغ ,a2x3 که ضریبش برابر (52) یعنی ۱۰ است (و باید یه ax از توی پرانتز بزرگ دربیاریم که می دونیم ضریبش برابر ۳ است ) کلا ضریب این قسمت هم می شه ۳*۵
ضریب a3x2 نیز از تی اون فرم دو جمله ای برابر (53) یعنی ۱۰ است (و باید یه x2 از اون یکی پرانتز جور کنیم که ضریبش ۱ است ) و ضرییب این بخش می شه ۱*۱۰
پس ضریب کل a3x4 ها ببرابر است با ۵+۳۰+۱۰= ۴۵
خب اینم یه روشه و واسه اسن نوشتم که به شما بگم دلیلی نداره مه حتما پرانتز ها رو به فرم خاصی در بیاریم و از این حرفها
ثانیا اون صفری که اونجا اون وسط راه حلی که گذاشتید می بینید به این علته که از عبارت وسط هیچ گاه نمی توان عبارتی به فرم اa3x4 استخراج کرد (به دلیل وجود رادیکال) پس ضریب آن برابر ۰ است